tisdag 27 mars 2012

Mer fin print från Lego får bli mitt 500de inlägg
























Big up för Jung von Matt som fortsätter göra otroligt fina kampanjer för Lego. Det tar lite tid, i alla fall för mig själv, att knäcka dem, men när man lyckas är det riktigt kul.

lördag 24 mars 2012

Kronprinsen ville ha min parkering



Igår ringde polisen till Lotta och sa åt henne att flytta vår bil omedelbart, eller så skulle de bärga bort den. Varför undrade vi. Säger vi inte; var först svaret. Lotta slängde sig från sitt möte och när hon kommer till Fleminggatan är det bara en grupp polisbilar runt vår bil och en stor bärgare, i övrigt är Fleminggatan sopren. Det visade sig att Thomas Sandell skulle visa Kungen och Prince Charles en lägenhet i S:t Eriksområdet. Oss kostade det tusen pix. Men vi fick en skön historia och Lotta knäppte ett fint kort på Sveriges Konung och Storbrittaniens Kronprins.

Tvåa i Årets Samhällskampanj



















Vår kampanj för Riksbyggen var nominerad för Columbiägg i går. Vi kom tvåa efter Preem som kammade hem segern. Kul ändå, inte minst att vi var nominerade utan att vi har skickat in bidrag. De hade valt ut utifrån vad de ville se som vinnare utan att ta hänsyn till anmälningar.

måndag 19 mars 2012

Det tar sig




















Tulpanlökarna vi satte i höstas verkar ha överlevt vintern. De ser starka ut, undrar bara vad de tycker om att det snöar idag när jag har tagit ut dem i solen för första gången på ett halvår?

I am a lumberjack





















I helgen fälldes det träd på Torö. Stora, tjocka stammar föll med brak, en efter en. Lite nervöst emellanåt, men otroligt kul och nyttigt. Helt stel i hela kroppen är jag nu.

fredag 16 mars 2012

Skit i branding, Advertising works



Ibland kan man tröttna på tillrättalagd, målgruppsanpassad och pretantiös reklam för bilar. Här är en spot som gör att jag fanimig ska köpa en Nissan när Forden verkligen har gjort sitt. Enjoy!

Dagens citat

Från filmen Contagious:

Blogging is not writing. 
It's grafitti with interpuntuation.

Knäppt, men kul val av kändis

onsdag 14 mars 2012

Undrar vem som är vem?









Undrar om det är Per eller jag som är den smarta. Eller den classy. Eller om vi är smarta och classy båda två. Hursomhelst känns det ju kul att läsa. Tack Magnus. Och Scott.

Extra allt

I den här spoten för Givenchy gör Liv Tyler en cover på INXS gamla Need you tonight i en film som ser sjukt bra ut. Jag är helt säker på att den kommer att snurra runt på Internet på ett och två varv. Ganska intressant när riktigt stora, premium-varumärken gör den här typen av satsningar.


CPH och JHN McENR



























I morse var jag uppe fem för att åka till ett vårvarmt Köpenhamn. Jag njöt av den korta promenaden från taxin till mötet i 15 graders värme iklädd min tunna italienska sommarjacka och solglasögon. Vi körde ett möte på förmiddagen och fick smaka lite danska godsaker, men sen åkte vi hem till Stockholm. Här vankades det Kings of Tennis på kvällen och det var bitvis skittråkigt och bitvis helt magiskt. På bilden syns McEnroe servandes vid 53 års ålder. Men den stora behållningen var matchen mellan Goran Ivanisevic och Magnus Larsson. Juggens servar imponerade, men framförallt var det härligt att se Larsson spela så otroligt fin tennis. Och så var det ju Edberg förstås. Ja, det var sju timmar kanonunderhållning. Jag kände mig dock inte lika skön i min italienska jacka när jag huttrande, framåtlutande drog mig hem längs Kungsholmen i –5 grader.

måndag 12 mars 2012

Barnförbjudet, ja. Men är det bra?




Ren Skincare har gjort en film som förmodligen aldrig kommer att visas på TV. Och anledningen till det gränsöverskridande greppet är väl att väcka uppmärksamhet och bygga varumärke. Jag tycker att det är ganska snyggt gjort. Det är roligt att den utspelar sig i Sverige. Men jag undrar om allt sex egentligen verkligen säljer REN. Men å andra sidan har jag väl själv just nu bidragit till att sprida konceptet vidare.

Supreme igen






































Skön spoof på Kate Moss-kampanjen. Det är härligt när man undrar om det är Supreme själva som har initierat spoofen.

Scott har skrivit en bok

Vi pratade om Scott i fredags när det var Welinder-reunion och jag tog som vanligt honom i försvar som en inspiratör och visionär när det gäller att skapa kommunikation som når fram till människor. Då, på slutet av nittiotalet var han kanske lite för långt fram, men idag efter att ha drivit Strawberry frog i över ett decennium har tiden kanske kommit ikapp honom. Jag vet inte. Men kolla in hans nya bok, där finns kanske svaret. Jag har beställt en, men har inte läst ännu. Ändå vågar jag tipsa om den.

Veckans citat är från 70-talet

Stanley Pollitt, som ofta tillskrivs ha uppfunnit modern planning, sa redan på 70-talet att "A bad planner uses facts the way a drunk uses a lamp post, for support, not for illumination"

söndag 11 mars 2012

Vårens första dag på Torö


























Äntligen tillbaka. Idag fick jag några sköna timmar i solen på Torö. Det ligger snö kvar på tomten, men tulpanlökarna har redan börjat gro. Nu börjar livet igen.

torsdag 8 mars 2012

söndag 4 mars 2012

Hejdå Källvägen!


















Sista morgonen bjöd på magiskt ljus över fjällen. Ett skönt sätt att säga hejdå till Åre, synd bara att det blev nysnö på natten och 11 minusgrader under en klarblå himmel utan blåst när vi skulle dra. Men vi kommer tillbaka!

Sportlovstrött




















Man blir trött av att ha sportlov. KlaraLinnea sov halva vägen, hem till min mamma och pappa. Där överlämnades en 70-årspresent till farsan innan vi drog hemåt. Summasummarum, ett skönt lov, kasst väder, rätt risig skidåkning, men långa dagar på fjället. Och dåligt väder fostrar. Så nu är vi hemma nöjda och väluppfostrade.

lördag 3 mars 2012

Le Grand Finale




















Så var det då dags för årets sista sportlovsdag i backen. Vi var på plats strax efter halv nio och Åre visade sig från sin allra bästa sida. Vi ägnade dagen åt att dra runt i systemet och njuta av de backar som har blivit våra favoriter. Hela systemet var öppet så vi körde på non-stop i över sex timmar idag. Choklad och kanelbullar på Fjällgården och skidåkarlunch på Kastrullen var de enda stoppen. En magisk dag på fjället.

fredag 2 mars 2012

Efter regn kommer storm


























Efter regn kommer solsken, brukar det ju heta, men inte här på Ryssberget. Här bestämde sig vädret för att köra 23 sekundmeter vind med duggregn i byarna. Oskönt. Vi sov lite längre än vanligt och chansade sedan på att Duved skulle ligga bättre till utifrån vädrets makter, kanske inspirerade av de där avskärmade stolliftarna de kör där. Chansningen gick hem, vi fick en kanondag i Duved med massor av riktigt skön åkning. Vid två hade halva Åre (som var stängt i stor utsträckning) hittat dit, så då tog vi bilen till Björnen och avslutade med riktigt god lammkorv på Kastrullen, mitt i backen. Vi åt utomhus och kunde njuta av skidåkning ända tills liftarna stängde idag. Kanoners.

torsdag 1 mars 2012

Före och efter



























Ikväll skulle vi göra stan lite grann. Vi började med en drink innan maten på Dalhboms. Sen middag på Broken. Så där gott som bara riktigt onyttig mat kan vara. Och så delade vi på en jätteglass innan vi kaloristinna släpade oss hem till soffan igen.

Back to school
























Idag körde vi runt berget i två timmar med en skidlärare för att slipa på tekniken. Jag tror att jag blev av med lite av min så kallade "kycklingrumpa" (Tack för den, Ulf Ruder). Och det lät lite som att vara på en modeplåtning, fast det var inte fotografen som skrek fram med höften, jag vill se höften, det var Matilda, vår skidlärare. Klara fick också koll på åkningen, men hon hade inte lika uppenbara problem som jag har. Vädret var väl fortsatt skitdåligt, med varmgrader och regn mest hela tiden. På eftermiddagen drog vi till Duved och där var det i alla fall tre åk med sol. Sen var regnet tillbaka. I Duved åt vi en spagetti med köttfärsås som var så där god som mat bara är när man är riktigt, riktigt trött. Soprent på alla tallrikar. Big up för Duved som hade skärmar framför liftarna, regnet kändes mindre då.