tisdag 30 oktober 2012

Nu är det stängt


















En fin bild på Jack får markera att det nu är stängt på Torö. Vedboden är klar och fylld inför en härlig vårsäsong som vi nu väntar in.

Stormy weather


















Det går väl inte riktigt att föreställa sig hur jävligt det är därborta, men vi tänker på alla som har det jobbigt idag. Bilden snurrar runt på Internet som ett snap-shot, men är egentligen ett montage. Orkanen i bakgrunden kommer egentligen från Katrina och är tagen vid ett fält i södern för många år sedan.

tisdag 23 oktober 2012

Ta i så det känns


















Jag tycker att den här affischen för Harrod's är ett exempel på hur det verkligen lönar sig att jobba hårt för slutresultatet. hur många hade inte gett upp bara av tanken att ha alla dessa kända människor i en och samma annons. De flesta administratörer i Stockholm hade förklarat för kreatörerna att tillstånd, kalendrar och andra hinder skulle bli för stora för att ens börja ringa runt. Men här har några eldsjälar gått hela vägen. Samlat Storbrittaniens designelit vid ett och samma tillfälle, sminkat dem som om de varit slagsmål och sedan tagit en bild som i sig själv är en modern klassiker (även utan de kända modellerna). Hårt jobb känns. Och hårt jobb syns.

tisdag 16 oktober 2012



John Lewis lyckas med en riktigt fin berättelse. Casting, location och set building är fantastiskt. Att de dessutom får ihop en fin och känslig film med split screen är en bragd. Fint tycker jag.

Bodyform tar hand om sociala media



En kille i England skrev ett inlägg på Facebook där han sågar Bodyforms reklam för bindor och trosskydd genom att säga att de visar upp en förljugen bild av verkligheten. Inlägget är jätteroligt skrivet och fick mer än 84 000 likes. Nu har Bodyform svarat med en film på Youtube och Facebook där de svarar Richard. Det här ser jag som en ny era för Sociala Media.
















Överst filmen. Sen Richards inlägg. Underst Bodyforms svar på inlägget.

Så var vi där


Approaching 10 000


















Just nu är det totalt sett 9 999 personer, mina egna besök borttagna som har varit inne på bloggen. Okay, jag började med att tycka att det inte var så viktigt om det blev besök. Men just idag känns det rätt kul om någon gick in och puttade mig över kanten till femsiffrigt.

söndag 14 oktober 2012

Skördetider




















Lotta gick till skogen och kom tillbaka med en riktigt fin skörd. Men det tog sin tid att rensa.

Havsfrun


























Idag blåste det och var bara sju grader nere på Torö Stenstrand. Men det är en fantastisk dag med hög luft och guldigt ljus nere vid havet.

måndag 8 oktober 2012

Hotel Guldsmeden, Oslo





















Aicha frågade om Lasse och jag tyckte att det var OK att bo på Guldsmeden i Oslo. Vår erfarenhet sträckte sig bara till två olika Hotell Guldsmeden i Köpenhamn, men vi tackade båda gladeligen ja till att testa Oslo också. Och det var ju helt okay, eller typ fabulous.

Snapshots 101008
























Först får Lasse bra råd om bilderna från en kille på location. Sen fick vi lära oss om norska toaletter genom att titta på det här grå huset. Sen är det en norsk modell. Sen laddar Lasse upp bilderna på datorn. Och sist Thomas som var modell och fantastiska Nils som är vår line-producer här borta i Väst.

Norwegian grafitti


Grow Oslo




























För första gången var jag på kontoret i Oslo. Mysigare än vårt, men å andra sidan är vi nästan sjuttio. De är bara tre.