måndag 31 januari 2011

Historisk lunch




















Gårdagens lunch i Finland var utomjordisk god. Aldrig har jag ätit sån mat i vårt östra grannland. Helt makalöst. På bilden syns Olos silltallrik.

Historisk tjej




















Den här poliskvinnan var den första tjejen som fick tillträde till G-zons herrmiddag. En tillställning som går ut på att 60 män samlas i ett radhus och äter ärter och pannkakor. Och dricker några öl. Hon såg ut att ha trevligt, trots den låga nivån på sällskapet.

fredag 28 januari 2011

Gör logon större














Hur ofta har man inte hört att man ska göra logon större? Oändliga är gångerna när jag har argumenterat för att storleken inte har någon betydelse, utan helheten. Så dök den här annonsen upp. Utan logotyp. Totalt och fantastiskt kommunicerande ändå. Tycker jag. Men jag visade den på jobbet och inte många förstod. För mig var kopplingen till Guiness total, inklusive mannen som väntar. Men uppenbarligen inte för alla. Ändå skulle så gärna ha velat vara en fluga på väggen när byrån presenterade idén. Nån måste ju har sagt – Men logon då?

torsdag 27 januari 2011

Premiär för vin på Internet




















Jaha. Då har jag gjort mitt första inköp av vin på Internet. Jag trodde nog att jag skulle känna mig mer rebellisk än så här. Nu skrev jag i ett formulär, noterade en kampanjkod från Dagens Industri för en vecka sen. Gnuggade händerna, trots det ganska ringa gangster-inslaget i handlingen. I kväll ringde en otroligt pigg och hurtig kille från Bring på dörren och lämnade över flarrorna. Inte så mycket känsla av outlaw, men väldigt bekvämt. Återkommer i morgon om hur det smakade. Priset var det inget fel på. Sex flarror, 400 pix totalt, inklusive hemleverens av den där friska gutten från Bring.

tisdag 25 januari 2011

Bonuskväll i CPH





























Anouska och Esther bjöd på en indisk lammgryta i deras fantastiska lägenhet vid Søerne mitt i Köpenhamn. Det var skönt att få träffas, äta lite gryta och koppla bort jobbet för en stund. Nu är det en sån där period då det är jobb nästan dygnet runt igen, fast jag lovat mig själv att dra ner på den skiten.

Vad de jobbar för i Danmark




















Finanskrisen sätter sina spår även hos kreatörer som sätter namn på nya brödprodukter i Danmark.

The state of Danish Retail


























Var i Köpenhamn igår, på möte om Havrefras i Norden. Besöket avslutades med en tur runt i danska dagligvarubutiker. Herregud, vad det såg ut. Under dagen nämndes finanskrisen av alla jag träffade, från kunden till Anouska och taxichaufförer. Och det är nu två år sedan den slog till. När vi åkte runt i Øresundsstaden – som jag såg alla stolta planer över när vi jobbade med Øresundsbron – så kändes det som en otroligt snygg och modern ödestad. Någon sa att de till och med har bytt namn till den i folkmun och kallar den nu för Ødestaden. På Netto hade de ställt in Havrefras under paketen med Kellogg's Corn Flakes. Snyggt.

söndag 23 januari 2011

Bara två till


På riktigt




















Vägg-i-vägg med cykelfiket på Norrlandsgatan har de öppnat en drop-in för dig som vill göra något åt läpparna eller trycka in en spruta i kinden. Jag trodde att det var ett skämt först. Men det är på riktigt. Atelier Restylane.

Cykelcaféet testat


















Vi var förbi Bianchi-fiket på Norrlandsgatan igår. Sen barnsben då jag för första gången såg Giro d´Italia live vid fem års ålder har en pistagegrön Bianchi varit en ikon i mina ögon. Men när de startade café som nån sorts concept store var jag skeptisk. Men efter ett besök är jag helt såld. Stället är fullproppat av otroligt fina produkter i en blandning av space age och total nostalgi. Personalen kunde inte svenska, men kaffet var gudomligt. Dit blir det fler besök.

Reserverade vuxenpoäng





















Vi reserverade två tavlor på ett galleri i Uppsala igår. En seriegrafi av Baertling och en silk screen av Warhol. Baertlingen känns helrätt och inte så förutsägbar. Warhol är väl rätt förutsägbar, men också oemotståndligt skön. Priset ska diskuteras en vända till, men jag tror att vi ska få dem till rätt summa till slut.

fredag 21 januari 2011

Fantastisk blog


























Kolla in den här. Bland det roligaste jag sett på länge http://tpdsaa.tumblr.com/

Sneak preview


























Jag har nu jobbat med Riksbyggen sedan juni. Uppdaterad identitet och en tydligare inriktning på affärskommunikationen har varit målet. Snart kommer mer, men här är den första annonsen i den nya stilen. En säljannons för ett bostadsområde i Jönköping. Jag är nöjd, kanske för att jag ser vilket lyft helheten kommer att skapa. Och lite stolt, det kan man väl få vara, fast det bara är en säljannons.

onsdag 19 januari 2011

Vintern 2011


























Man är både fascinerad och skrämd av all snö och is i år. Den här växte fram på bara någon dag, fascinerande. Den ramlade ner en mörk natt när grannen hade kalas med feströkare på gården, skrämmande.

söndag 16 januari 2011

Min första grupp på Facebook

















Innan tennisen i torsdags la jag upp en grupp på Facebook. Tanken var att locka några av dem som jag jobbade med på Welinder i slutet av nittiotalet till en liten reunion. 24 timmar senare hade gruppen 50 medlemmar. Och idag när en helg har gått är den uppe i över hundra. I förra veckan tänkte jag att man kunde ha bokat ett bord för 15 på East och drunknat i nostalgi. Nu vet jag inte vad man ska göra. Ringa East och fråga – "Har ni ett bord för 104, vi tänkte komma vid 19-snåret?" Bananas. Och jag säger som Ehrling här på jobbet när man ska på fest – "Jag får se, jag känner ju inte en kotte av de där". Och i mitt fall är det nästan sant. Fortsättning följer.

torsdag 13 januari 2011

Det går bra nu


























Nyblom bjuder på finlunch. Superfräscht.

Welinder-kalas på John Doe





















Modén tog bilderna, bara en från familjen Plahn lyckades hålla sig framme och Börjesson lämnade tidigt, men det var ändå många kompisar från förr.

torsdag 6 januari 2011

Skidor på Ryssberget































Mitt första besök i Åre sammanfattas kanske bäst i min omdöpning av stället – Ryssberget. Det var ryssar överallt och själva stilen på underhållningen kändes också ganska rysk, med flödande champagne och ganska grisig after ski. Men vi hade det bra. Berget var trevligt, sällskapet och guidningen av Lasse och Kina var perfekt. Tack vare Kina hann vi se ganska mycket av systemet, inklusive Skutan, som brukar vara stängd så här års.
    Åt gott gjorde vi också, oftast på Werséns där vi var flera kvällar. Men även en och annan gulaschsoppa slank ner uppe på berget. After ski tog vi på Timmerstugan, där det var ryskast av alla ställen, men både Fjällgårdens och Åregårdens drinkar och miljöer gav mersmak. Vi bodde otroligt bra på Holiday Club, lite cheesy, men sjukt bra anpassat om man ska åka skidor. KlaraLinnea summerade besöket som att Åre är som en sån där skiva som man måste lyssna på några gånger innan den blir bra. Och vi ska nog lyssna igen, fast hellre påsk än nyår tror jag.

Lottas finaste julklapp


















Lotta fick en ryggsäck från Sandqvist i julklapp. Hon fixade rimmet ganska fort, men missuppfattade var själva ryggsäcken var någonstans.

Nyår i Nyvik












































Härligt nyårsfirande i Jämtland. Tack Torbjörn och Caroline för några fantastiska dagar med skidåkning, sanslös mat, bastu och nuttiga stunder framför brasan.