torsdag 22 augusti 2013

Nu även i tidningen


























Det var med viss bävan jag såg pressreleasen gå iväg, men omgiven av PR-konsulter var jag ändå rätt trygg. När jag ser resultatet kan jag väl bara säga att jag är mer än nöjd.

onsdag 21 augusti 2013

Vad vi tror på




















Vi har nu enats om ett litet credo för byrån. Efter en hel del stötande och blötande landade vi i det här. Jag är mycket nöjd med resultatet och tror verkligen på att även om människor säger sig vara trötta på budskap så lever vi i en tid som är full av möjligheter, nya och gamla. Och det är verkligen så att de flesta av våra kunder sitter med samma utmaningar idag som igår – de ska nå ut med sina budskap till olika individer och slå igenom något slags brus.

Läs hela credot här http://youmeagency.se/vad-vi-tror-pa/

måndag 19 augusti 2013

Youme Agency vs M&C Saatchi


























En av de byråer som vi på Youme ser som en av våra konkurrenter är M&C Saatchi. De har, liksom vi, en ny syn på kommunikation och en tydlig bild av vad de vill göra. Och även om de har varit igång i snart ett år, så ser vi dem också som en start-up.
   Att vi ser dem som en konkurrent betyder säkert också att vi beundrar dem. Lite. Väldigt lite. Igår möttes vi på tennisbanan som vi ofta gör på måndagkvällar. Igår började vi på samma sida i en dubbelmatch. Det gick väl så där. Nästa gång vi möts i en pitch är vi definitivt inte på samma sida, men då kommer väl åtminstone någon av oss att vinna.

lördag 17 augusti 2013

#Grandpa är snällast i stan




























Med ett nytt jobb och en massa nya möten bokade och med Anna-Majas konfirmation på agendan i morgon, tyckte jag att det var dags att fylla på med en ny fin skjorta i garderoben. Som så många gånger tidigare var det Grandpa som fick förtroendet att erbjuda något snyggt. Och som vanligt får man antingen lite rabatt eller nån liten sak i påsen. Idag fick jag en riktigt fin tandkräm. Designen är inte ändrad sen 30-talet, men jag hoppas att själva krämen är nyare än så.

Hans Sydow, operativ strateg





















En av mina nya arbetskamrater är Hans Sydow. Han är väl så nära en legend man kan komma i vår bransch idag, och varje möte med Hans är inspirerande kul och givande. Innan vi började jobba stötte jag på honom när jag hjälpte Trygg-Hansa med att utvärdera vilken ny reklambyrå de skulle välja. Hans var då ordförande i Saatchi & Saatchi och gjorde ett otroligt gott intryck i mötet. Men det några sa i utvärderingen var att de undrade om han Sydow verkligen skulle vara operativ i projekten. Jag hade ingen riktig uppfattning då, men nu efter att jobbat ett tag med honom vet jag att han verkligen är operativ och på i projekten. På bilden kör han med verkställande direktören Rodrigo och ser till att alla detaljer är på plats inför vår hittills största pitch.

torsdag 15 augusti 2013

Klara hälsar på




















KlaraLinnea hälsade på i somras, och jag tog den här bilden för att visa att även om vi är rätt små, så har vi alla fall ett stort och fint konferensrum.

Idag har jag faktiskt jobbat med riktiga jobb nästan hela dagen och det känns skönt. Det kan lätt bli lite för mycket av att lära känna och prata om sig själv när man är ny i ett nytt sammanhang.

På kvällarna är jag sjukt trött, men det är väl inte så konstigt när det är så mycket nytt hela tiden.

onsdag 14 augusti 2013

På väg till första kundmötet


























Igår frågade Lasse hur det känns att berätta om byrån, om jag vet vad jag ska säga och om det skiljer sig mycket från Grow.

Under sommaren har vi haft en hel del New Biz-möten, men idag var jag på mitt första riktiga kundmöte med nya byrån och laddade med en juice innan. .

Att det skiljer sig från Grow är väl rätt självklart, svaret på om jag vet hur jag ska berätta Youmes story är knepigare. Vi håller ju just nu på att formulera hur vi ska berätta om vad vi gör. Men i mötet föll det sig rätt så naturligt. Och sen när vi väl började mötet var ju allt som vanligt, kunden har ett problem och vi har sätta att lösa det med kreativitet och kommunikation.

Allt är olika. Och allt är lika med andra ord.

söndag 11 augusti 2013

Nu kör vi!






















Idag är första riktiga dagen på nya jobbet. När det här skrivs tittar jag ut över Riddargatan och undrar när mina nya arbetskamrater ska dyka upp på kontoret.

Jag har lämnat Grow nu, sedan den 26 juni har jag ägnat mig åt att sluta på förra jobbet. Jag har bott på Torö hela tiden, haft semester, men också sopat upp några eftersläntande Grow-jobb. Tre veckors skrivande blev det, men nu ska jag ägna mg helt och hållet åt Youme Agency.

Exakt vad och hur det kommer att bli vet jag inte. Och det är det som är en del av tjusningen. Jag är partner i firman, det har jag aldrig varit tidigare. Men i övrigt kommer jag väl att jobba som vanligt med konceptutveckling. En fot i det strategiska och en i det kreativa. Och som alltid med orden i centrum. Youme är en renodlad varumärkes- och reklambyrå, men vi ägs av PR-byrån Diplomat. Och i Diplomat ska jag också ta en roll – det betyder att idag har jag två måndagsmöten framför mig där jag ska berätta vem jag är och vad jag gör här i hörnet av Riddargatan och Nybrogatan.

Den här bloggen har ju varit ett experiment från första början och ska man vara ärlig, så har den väl aldrig riktigt fungerat så där jättebra. Nu tänkte jag plåga de läsare som eventuellt kommer hit med att berätta om hur min nya roll på den här nya byrån kommer att vara.

Vi hörs!