tisdag 31 januari 2012

Möte på stan




















Fantastisk byggnad på Drottninggatan besöktes idag av Sund och undertecknad. Ville bara visa det.

söndag 29 januari 2012

Onita öppnar Ingrid Vang Nyman på Millesgården




















Ingrid Vang Nyman-utställningen invigdes på Millesgården igår. Under en kort tid på 40- och 50-talen gjorde hon illustrationer som har påverkat många av oss på ett eller annat sätt. Utställningen var fin på alla sätt och vis, men som vanligt på Millesgården är ju de permanenta delarna alltid en stor konkurrent till allt som visas i hallen. Och jag tröttnar aldrig på att gå en liten lov i parken och ta in Milles skulpturer. Igår landade vi till slut i den nya restaurangen och fikade oss genom eftermiddagen. Trevligt. Till bordet fick jag Lena Törnqvist som är Astrid Lindgren-kännare extraordinarie, och det är alltid lika trevligt att höra henne dra historier om svenskt kulturliv. Det finns inga gränser för anekdoter som hon bär på.

tisdag 24 januari 2012

måndag 23 januari 2012

New Win













Okay, slightly corporate, but just to make sure I don't share anything I shouldn't, here is the press relesase.
    Grow and sandellsandberg are proud to announce that we have been selectedby the Swedish Trade Council as the partner for the development of the Swedish pavilion at the EXPO 2012 world fair in Yeosu, South Korea. The project is a turn-key solution including all communications as well as the pavilion design and construction. The EXPO opens on May 12th 2012.


fredag 20 januari 2012

Helgen är räddad


























Jag åt lunch med John idag och han hade med sig en pinfärsk kopia av Tres Bonne Equipe. Enligt Lundberg kom de från tryckeriet i morse och jag fick den första filmen från första kartongen. Nu gäller det bara att vinna kriget över fjärrkontrollen ikväll.

söndag 15 januari 2012

Frukostvisning av Anton Corbijn






















Fotografiska hade frukostvisning av den nya Corbijn-utställningen igår. Samling där klockan halv nio för utställning och frukost. Grymt trevligt. När det gäller bilderna så var det väldigt lite nytt, trevligt men inte omvälvande på något sätt. Jag har alltid tyckt att Corbijns storhet ligger i förmågan att skapa helheter, snarare än enheter. Det han gör för U2 eller Depeche Mode är som helheter unika, medans varje enskild bild kanske inte håller samma nivå – vilket ju då inte heller är meningen. En rolig tvist var att han hade skrivit alla texter och beskrivningar direkt på väggen. Och i ett hör där det hängde en bild av Clooney från The American och en bild på killen som spelar Ian Curtis i filmen Control, där hade Corbijn skrivit KINO med stora bokstäver. Där blev klottret coolare än bilderna. Det visades en film också, den ska jag gå tillbaka och se, när det är snäppet mindre folk på plats.

fredag 13 januari 2012

Better late than never
























Pat and Brian sent us the photos from this summer, which brought back memories from a lovely week. These are from a day trip to Landsort. Enjoy.

söndag 8 januari 2012

Inkaleden i Hässelby

























Masip är tillbaka från Peru. Och ur presentpåsen drog han fram de här ytterst fina smulorna till mig och Anders. Bland skatterna fanns också Peruanskt salt, armband och halsband med skitstora fisktänder.

Tydlig copywriting

lördag 7 januari 2012

Epic Jack walk












































We had a great, long walk this morning and our borrowed dog is now sound asleep. Stockholm showed us its very best side today, thank you for that.