tisdag 28 september 2010

vackermossa



Peter Johanssons film om trippen till England får ersätta en massa bilder. Tack alla som var med och tack Peter för en jättefin film.

Världens coolaste ambulanser




















Snart kommer ännu mer bilder från Lake District. Men håll med om att ambulanserna är extremt coola.

torsdag 16 september 2010

Finsk semla




















Tydligen kallar de frallor för semlor i Finland. Så här är dagens frukostfralla, och ett stiligt tak från Pöyry-kontoret.

Roligt e mail




















Det var inte han i Kiss, men det kändes så när det kom.

Nytt försök


























Nu står dom där igen, ryggsäckarna. Hoppas att vi kommer iväg den här gången och inte blir stoppade av nåt askmoln igen. På onsdag åker vi 12 personer till Lake District i norra England för nästan en veckas vandring. Och med tanke på säckarna, tack Eta för att du är du...

tisdag 14 september 2010

Min gata i stan

















Fleminggatan ser ut som en riktig paradgata om man tittar på den från Riksbyggens styrelserum.

Måndagsmiddag

Biff och pommes frites

Vi käkade en god middag på Mäster Anders igår, fast det var måndag och allt. Plötsligt kändes vardagen helt okay igen. KlaraLinnea har klippt lugg, det är stort när man är tolv.


En jävla ekobanan

KlaraLinnea var så skön i morse när hon skrek åt mig efter att jag påpekat att varma kläder vore på sin plats. "Sluta tjata om allt jag ska äta och allt jag ska ha på mig. Du vill att jag ska gå runt på stan som en jävla ekobanan!!!" Fan va kul!

fredag 10 september 2010

Gammal är äldst

Paul Smith och cykling. Det bästa av två världar. Så sjukt snyggt.

Tokroligt är det nya seriösa


Jag vet att Innocent och många andra har gjort det här tidigare. Och den här är inte ens ny, men det som började som ett sätt att differentiera sig har nu blivit en norm. Smoothisar ska vara tokroliga, annars är de inte seriösa. Och den här flaskan är väl lika obegriplig (fast kul) som sin kusin Vitamin Well, som försöker nå fram genom att vara superseriös. Undrar hur bra de här nya koncepten fungerar egentligen. Om man driver positionen så långt som de gör just nu så är den viktiga frågan: Hur relevant kan du vara över tiden? Apotekarnas Sockerdricka har lyckats med det ganska länge, men dalar i försäljning över det senaste tio åren. Festis och Mer försöker hela tiden förnya sig och anpassa sig till marknaden för att vara relevanta. Det är tufft. Ska bli kul att se hur det går för alla nya. Förlåt, tokroligt kul ska det bli.

torsdag 9 september 2010

Professional cynic





















En av mina absoluta favoritanalyser av popband var när Strage skulle förklara skillanden mellan den senaste Blurskivan och Oasis nya platta i börjen av 90-talet. Han menade att allt låg i texterna, Oasis sjöng: I am feeling supersonic, give me a gin and tonic. Blur skrev I am a professional cynic, but my heart's not in it.

Idag läste jag en artikel av Jeremy Bullmore om vad våra uppdragsgivare egentligen förväntar sig när de träffar oss, vi som jobbar med varumärken och reklam. We are professional optimists. And what we provide is hope. Känns rätt bra tycker jag.

tisdag 7 september 2010

Nu är den här. Men är den bra?



Unilever har gjort vad som kallas världens första crowd sourcing. Vad det betyder är att de har sagt upp sin byrå och vänt sig till allmänheten för att få idéer till en reklamfilm. Vad de tjänar på det är en massa arvode (ca 70% räknar de med) och så vinner de en massa PR.
Det är intressant utifrån ett branschperspektiv då de ofta framhåller att de inte behöver en byrå längre. Vad de inte säger är att hela kampanjen bygger på ett tema skapat av Lowe i London som kallas för "Bit of an animal". Det är en stor idé som Peperami har byggt en mängd kampanjer på under åren. Och utan det temat skulle crowdsourcingen inte varit möjlig – alltså behövs byråerna fortfarande. Men vi kanske måste börja fundera på IP-rättigheter på riktigt inför framtiden.
Filmen då, är den bra? Ja, kolla själv, den är väl helt okay. Den hade kunnat vara gjord på byrån. Men det som är intressant är att det inte är en finnig tonåring som har mäjlat in ett förslag till Peperami, det är ett professionellt freelance team med en ad och copy som har gjort filmen. Så crowdsourcingen handlade egentligen om att låta ett gäng frilansare ytterligare underminera värdet av bra idéer i vår värld.
Om du verkligen vill se riktigt bra Peperamiannonser, kolla youtube, men sök på tidigare alster, Horror Story, är min personliga favorit.

lördag 4 september 2010

Samtidigt i huset


Precis som i Big Brother-huset är vissa uppe med tuppen och jobbar på. Och andra softar. Här är de som valde att softa.

Bänken färdig




Jag är sjukt stolt över bänken. En riktig rishög som nu genomgått total extreme fundamental principal makeover. Det bor en handyman i mig också.

fredag 3 september 2010

Levinsky





Familjen Levin hälsade på idag. Nu vet jag hur David kommer att se ut om tio år. De berättade också historien om hur de bytte namn från Levinsky till Levin efter att deras amerikanska kusin ställde till rabalder i Vita huset för några år sedan. David är ju fantastisk på alla sätt och vis, men även brorsan och farsan var riktigt härliga. Klassisk kaffe med Marie-kex på Stenstranden var vad som bjöds idag.
Hejsan hejsan nu har jag infiltrerat pappas blogg med massa bilder på mig, he he, men inte just i dethära inlägget:) Vill ni se mer av mina bilder som jag har fotat, men inte är med på så kolla in bilderna från Millesgårdens kräftskiva! Bye bye:)


My work away from work





Äntligen har jag fått mitt nya skrivbord på plats. Det har stått i en kartong hemma i sovrummet i över två år. Men från och med nu har jag en perfekt arbetsplats på Torö. Pennan köpte vi i Rom i somras, passar väl perfekt in i vårt sjuttiotalshus. Bordet är gjort av Castiglione och är något jag har gått och suktat efter sen jag flyttade hemifrån.